miercuri, 26 mai 2010

La multi ani

Am lucrat cu mare drag  la aceasta felicitare si consider ca mi-a iesit exact ce  voiam sa transmit:viata.Mai ales ca  este destinata unei persoane speciale  aflate departe .Ii ofer o particica din ce merita.



luni, 24 mai 2010

Colaje

Cam greu cu inspiratia cand esti cu pachetul de servetele  langa tine si nu pentru tehnica servetelului...;)
Din pacate nu am fotografiat majoritatea creatiilor mele inainte sa le ofer in dar sau sa le instrainez.Voiam sa fac mai multe colaje  ca sa le postez dar gripa a fost de alta parere.Momentan  am fotografiat un colaj cu un mesaj special:








In acest timp am reusit  totusi sa  fac cercetari  pe net despre confectionarea felicitarilor.Am realizat ca o felicitare  se desavarseste prin quilling.Folosim patternuri,stamps,panglici,gradienturi s.a. dar o floare deosebit-confectionata completeaza o felicitare oricat  de banala.
Am gasit  cateva  modele,sabloane,patternuri dragute aici  si  aici care o sa-mi foloseasca la  felicitarile pe care le am in proiect :d.
Si pentru ca nu toti suntem genii cu o imaginatie debordanta  am si cateva colaje quilling dupa vizionarea carora am ”vizualizat” viitoare proiecte.

vineri, 21 mai 2010

Despre Quilling

Inainte de a descoperi quillingul poate ca ma jucam  cu hartiile facand avioane,broscute  sau copiute:d dar vazand ce minunatii se pot face cu cateva fasii subtirele de hartie colorata, am  cautat  cat mai multe despre aceasta tehnica.

Intr-o conversatie  animata cu o prietena buna,mi-a aratat un fisier cu  floricele micute ,colorate  de hartie rulate  foarte dragut si mi s-a pus ”pata” .

De fapt ,este o arta- ARTA DE A RULA HARTIA.

Din ce am citit  despre quilling,este o metoda veche de intrebuintare a hartiei plecand tocmai din Egiptul antic preluata apoi de tari ca Franta  si Italia unde doar femeile din inalta societate aveau   privilegiul sau onoarea ,cum vreti sa priviti lucrurile,de a crea  ornamente deosebite pentru ramele tablourilor ,decorarea cosuletelor.Ulterior ,quillingul a patruns  in  America si alte tari ale lumii unde talentul s-a imbinat cu  arta de a rula hartia  rezultand minunatii.

Sa nu credeti ca este usor de realizat  un buchet de flori,o floare,o pasare si alte  forme si ornamente din hartie colorata .Necesita o rabdare nelimitata ,pasiune si multa imaginatie.

Kitul de quilling  contine:

-un set de fasii din hartie de diferite culori  si grosimi(3mm,4mm,1 cm..);

-o unealta  asemanatoare unui creion care intr-un capat este prevazut cu ceva asemanator unui ac a carui gamalie a fost  rupta astfel incat sa  poata  intra fasia de hartie pentru a se rula,se numeste papuela(din cate stiu eu :d)

-un lipici  pentru hartie lichid, incolor de preferinta;

-o penseta pentru  manevrarea  si sustinerea  formelor foarte mici sau subtiri atunci cand  le lipesti sau aranjezi;

-Un suport pe care  sunt ”decupate” cerculete de diferite dimensiuni;

-O rigla;

-Un suport din pluta. s.a.


Toate acestea pot fi confectionate si de catre voi,deoarece pe piata romaneasca nu  se gasesc astfel de kituri  complete sau profesionale,pentru a-ti face munca mai usoara.

Exista diferite modele de baza care combinate  duc la realizarea unor modele  surprizatoare.

Odata ce mi-am procurat hartia hartia colorata si mi-am confectionat ustensilele necesare a aparut si prima mea  tentativa de quilling care arata cam asa:



Pasiune si imaginatie exista,efortul este mai mare la inceput deoarece nu esti obisnuit cu  toate chestiile alea micute si delicate iar ustensilele iti vin nici ele in ajutor,totusi unde e vointa totul e posibil.

marți, 18 mai 2010

Minutul 0


Deschid acest blog in speranta de a  contribui cu ceva,oricat de mic  la dezvoltarea  domeniului de HANDMADE.Da,se mai deschide un blog de handmade si nu numai.

Sunt un micut pionier  dar in timp o sa perseverez.Intentionez sa scriu articole despre handmade cu sectiunile sale,tutoriale pentru incepatori si multe altele.

Personal ma  pasioneaza Quillingul-arta de a rula hartia si cochetez cu ideea de a  realiza lucruri din FIMO,de a  confectiona bijuterii,accesorii.Sfaturile practice ,metode de relaxare,aromaterapie,psihoterapie si multe  de impartasit cu voi.

Imi doresc succes ;)) Sper sa gasiti aici ceea ce cautati demult ,stranse impreuna.

Followers

IMI PLACE

Sustin